Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kisebb darabokra vágott fácánt tegyük fazékba, bőven öntsük fel vízzel, és forraljuk fel. Tegyük takarékra, és szedjük le a habját. Adjuk hozzá a feldarabolt répákat, a nagyobb rózsáira szedett karfiolt, kelkáposztát,a csiperkét, a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot, és fél csokor összekötött petrezselymet. Fűszerezzük sóval, szemes borssal, durvára tört borókabogyóval, és lassú tűzön, gyöngyözve főzzük kb. 3 órát, míg a hús és a zöldségek megpuhulnak. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, öntsük bele a bort, és pihentessük a levest 10 percig. A húst, és a zöldségeket szedjük ki, a levet óvatosan szűrjük le.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tálaláskor halmozzuk a főtt cérnametéltre a zöldségeket és a húsdarabokat. Merjük rá a forró fácánlevest, és szórjuk meg petrezselyemmel.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.19 09:50
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kisebb darabokra, feldarabolt répákat, nagyobb rózsáira, zöldségek megpuhulnak, zöldségeket szedjük, levet óvatosan, főtt cérnametéltre, forró fácánlevest, petrezselyemmel, borókabogyóval, csiperkegomba, petrezselymet, cérnametéltre, Fácánhúsleves, paradicsomot, petrezselyem, húsdarabokat, kelkáposztát, feldarabolt, zöldségeket, fácánlevest, zöldségeket, cérnametélt, összekötött, Fűszerezzük, borókabogyó, kelkáposzta, megpuhulnak, vöröshagyma, pihentessük, zöldpaprika, fokhagymát, Tálaláskor, paradicsom, egész fácán, sárgarépa, fehérrépa, karfiol, csiperkegomba, vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom, szelet kelkáposzta, csokor petrezselyem, száraz fehérbor, cérnametélt, szem borókabogyó, szemes bors,
|
|
|
|
|